CALL ЦЕНТАР за ONLINE НАРАЧКИ: 02 5 11 00 11
Close
(0) артикли
Немате ставки во вашата кошничка.
Сите Категории
  Филтри
  Опции
  Пребарување

  Подршка и сервис

  НОВА ЛОКАЦИЈА НА СЕРВИСНИОТ ЦЕНТАР НА АМЦ:
  Почитувани корисници. Со цел олеснување на работата на нашите корисници кои имаат потреба од услугите на Сервисниот центар на АМЦ решивме истиот да го преместиме на веќе позната локација, Тафталиџе, бивша академија Александрија, спроти Веро Тафталиџе. 
  Новата адреса е: Ул.Њуделхиска бр 17. (бивша академија Александрија, спроти Веро Тафталиџе).  Сервис на персонални компјутери
  Ви треба помош околу компјутерот? Дома или на работа? Повелете во Техничкиот центар на АМЦ каде тимот на искусни сервисери се тука за да ви помогнат.
  Искористете го долгогодишното искуство кое го имаме зад себе. Големиот број на озбилни проекти и знаењето на тимот кој ги работи овие работи го гарантираат квалитетот на нашата услуга. Нашите предности се брзината, квалитетот, професионализмот и работата на терен.

  ПЦ сервис  
  Имате вириус на својот компјутер? Тогаш прочитајте го внимателно она што следи?

  Повеќето сервисери едноставно го преформатираат дискот и го преинсталираат оперативниот систем – уништувајќи ги сите Ваши податоци! Во голем број случаи Вашите податоци можат да бидат спасени (освен „заразените” датотеки). Нашиот сервис за компјутери ја разбира важноста на податоците кои ги имате на компјутерот и на секој начин се обидуваме да ги спасиме при уништувањето на вируси.

  Информаци за сервис на вашите компјутери и лаптопи можете да добиете во секој од нашите салони ширум Македонија или во централниот Технички центар кој се наоѓа  веднаш до продажниот салон на АМЦ во Т.Ц. Соравиа, близу до заден влез на Градски Трговски Центар.

  Можете да не добиете на телефонот:  02 3125 – 097 или да ни испратите порака на е-маил адресата: support@amc.com.mk . Ве очекуваме!
  Ул. Моша Пијаде бб
  Т.Ц. Соравиа (веднаш до салонот на АМЦ)

  За компании

  За работата е најважно да нема застој. Ако сакате Вашите компјутери и лаптопи да бидат поправени во најкраток рок, а притоа да не се грижите за набавка на делови и инсталации, тогаш Ние сме решението за Вас.
  Не морате да вработите никого да ги одржува вашите компјутери, мрежа и опремата. Со мал месечен надоместок за одржување ќе добиете сервисери кои за Вас работата постојано: 24 часа, сите седум дена во неделата.

  Вистинската моќ на компјутерите во деловна околина се добива кога тие меѓусебно се поврзани – умрежени. Ќе ги поврземе Вашите компјутери и ќе ви озможиме од нив да извлечете маскимум. Ако сакате во секој момент да контролирате како Вашите вработени работат на компјутерите, кои интернет страници ги посетуваат или колку време поминуваат на компјутер, можеме тоа да ви го овозможиме.

  Ќе ви помогнеме ако сакате да го унапредите информациониот систем кој веќе го имате, или сакате да направите нов. Искуството и знаењето на нашите проектанти и инженери ќе ги намали трошоците на Вашето работење во голема мерка.
  Не мора се што е добро да биде и скапо. Можете да постигнете многу со примена на знаење. Консултирајте се со нас околу понудата која сте ја добиле, или проектот кој ви е понуден.

  Сигурноста на податоците е предуслов за стабилна работа. Не дозволувајте некој да продре во Вашиот систем и да менува или да ги уништува Вашите податоци. Заштитете се на време.
  Редовното архивирање на податоците ќе ви обезбеди стабилно работење и мирен сон. Немојте да се грижите дали се зачувани сите фактури, отпремнини и останатата документација. Ако на Вашиот систем му се случи хаварија, тогаш е потребно сите Ваши податоци да бидат повторно достапни во најкраток можен рок. Тоа е работа која само изгледа едноставно – всушност, тоа е област на која и се посветени многу стручни трудови и која бара исклучително добро планирање и реализација.  Компјутерски мрежи

  Благодарение на секојдневната работа и искуство во рамка на информатичките технологии во позиција сме на Вас и Вашата компанија да ви понудиме комплетна и професионална услуга.
  Користејќи ги сестраните решенија можеме за Вас да изградиме професионална ИТ инфраструктура.
  Ви нудиме комплетни пакети, кои вклучуваат:

  • Каблирање
  • Инталација и
  • Конфигурација на работни станици и сите потребни сервери.

  Бидејќи ги нудиме сите услуги од областа на ИТ технологијата, нема да мора да барате на друга страна. Посветете се во потполност на својата работа, а на нас препуштете го решавањето на информатичките проблеми.   
  Нашиот тим кој работи на проектирањето и реализацијата на компјутерските мрежи зад себе има големо искуство.

  Превентивно одржување
  Ако Вашата фирма веќе поседува компјутери и некоја рано развиена ИТ структрура, а нема лице кое се занима исклучиво со таа работа, многу брзо можете да дојдете во позиција да Вашиот систем работи споро, неверодостојно и да биде лоша инвестиција.
  За тоа да не се случи, Ви нудиме стручна помош преку договор за превентивно одржување кој ќе го реши проблемот.
  По склучувањето на договорот нашите сервисери ќе ја проверат моменталната состојба на Вашите компјутери, дополнителната опрема и компјутерската мрежа, листи на компонентите, ќе направи техничка евиденција и запечатување на компјутерите.
   Цената на годишното одржување е регулирано со договор и зависи од тоа што се  покрива. Плаќањето е месечно, за плаќање одеднаш се добива 20% попуст.
  Можни се два вида на договор за превентивно орджување: делумно и целосно.
  Делумно одржување:
  Ова е решение кое ги покрива сите проблеми на Вашите сервери, додека интервенцијата на работните станици кои не се опфатени со овој договор ќе бидат фактурирани според ценовникот.

  Делот хардвер и софтвер кој ќе биде потребен се наплатува посебно.
  Вклучено е:

  - Телефонска поддршка;
  - Вербален совет за понатамошни инвестиции и надоградба на постоечката ИТ структура;
  - Он-лине верификација на серверот (доколку е можно);
  - Ажурирање заштита;
  - Проверка на безбедноста;
  - Автоматска процедура за архивирање;
  - Поправки и проверки на самото место, доколку е потребно, ако уредот е изграден за архивирање .

  Целосно одржување:
  Ова е решение кое ги опфаќа сите проблеми на вашите сервери и работни станици.

  Вклучено е:

  - Телефонска поддршка;
  - Документирани совет за понатамошни инвестиции и надградби на постоечкита ИТ структура;


  Сервери:

  - Он-лине верификација на серверот (доколку е можно);
  - Ажурирање заштита;
  - Проверка на безбедноста;
  - Автоматска процедура за архивирање;
  - Поправки и проверки на самото место, доколку е потребно.

  Работни станици:

  - Решавање на проблеми со хардвер и софтвер и
  - Инсталација и конфигурација
  - Помош во врска со општ тип на компјутерска мрежа
  - Проверка од  вируси
  - Ако уредот е изграден за архивирање


  ИТ Консалтинг
  За мали и средни претпријатија, кои обично немаат вработени во областа на информатичката технологија, може да биде тешко да се задржи чекор со најновите случувања во областа на хардвер и софтвер.

   Со нашето искуство, можеме прецизно да одговориме на сите Ваши потреби, со решенија кои лесно се надоградуваат. Најголема корист од овој пристап е дека со новиот систем на функции може да се додаде, без фундаментални промени во областа на хардверот или софтверот.

  Во интерес на безбедноста и стабилното работење, ПЦ услугата ги избегнува  последните генерации на софтвер или хардвер, препорачувајќи наместо нив користењето на стабилна и сигурна технологија, нудејќи Ви толку сигурно и мирно работење.

  Контактирајте со Нас за да го решиме проблемот кој го имате со Вашите компјутери, опрема или програми. Прашајте не за совети во набавка на опрема. Ние ќе ви помогнеме во надградба или проширување на вашиот систем. Ангажирајте не кога планирате развој или кога имате проблем. Ние сме тука поради Вас!
  Сигурност на податоци.
  Не постои 100% сигурна компјутерска мрежа, ни една не е нераскинлива од постојани напади, вируси или акции ( дали случајно, или злонамерно ) за домашните корисници.

  Користете ја нашата експертиза за изградба на мулти-слој безбеден систем. Направете се што е потребно за да бидете максимално безбедни. Вашиот бизнис и профит може да зависи од тоа.

  Филтрираниот пакет (пакет за филтрирање) на мрежата обезбедува  контрола над некои услуги (пошта, веб сервер, итн.), И ова е еден начин да бидете сигурни.

  Употребата на современите софтвери овозможува на време да ги препознаете и спречите можните напади на Вашиот систем. Не дозволувајте хакерите да стигнете до вашите податоци и да ги оштетат нив, или злоупотребат. Реагирајте  пред да настатне штетата. Бидете пред криминалните  „експерти”.

  Архивирање на податоци
   Никако не би сакале заради оштетување на хард дискот да останете без
  своите деловни документи. Тоа е критичен елемент на било која стратегија за зачувување на систематски процедури за архивирање на податоци. Имплементацијата на овие процедури овозможува лесно враќање на податоците во состојбата, пред откажување на некои од елементите на системот, и обезбедува континуитет на вашиот бизнис.

  Чувањена на копија ( бацкуп) во ПЦ услугата е уште една ставка во нашата понуда. Гарантира безбедност, приватност и сите технички барања потребни за едно квалитетно архивирање.
  Ова е една од најважните компоненти на секој ИТ систем. Ве молиме контактирајте да се договориме за некои детали?